Достапни линкови

Свет: Преиспитување на договорот за неширење на нуклеарното оружје


Делегации од сто и деведесет земји денеска го почнуваат преиспитувањето на Договорот за неширење на нуклеарното оружје. Договорот кој е постигнат пред триесет и пет години ги обврзува земјите се преиспитува секоја петта година. Од овој Договор пред две години се повлече Северна Кореа која потоа соопшти дека поседува нуклеарно оружје и која ги напушти шестпартитните разговори за оваа прашање.
XS
SM
MD
LG