Достапни линкови

Брисел: Прва снимка од планета од друг сончев систем


Група европски астрономи верува соопшти дека веруваат оти за прв пат направиле снимка на планета од дуг сончев систем. Астрономите кои работат со огромен телескоп на Чиле соопштија дека снимката е направена минатата година, а планетата е пет пати поголема и 10 пати пожешка од Јупитер, најголемата планета на нашиот сончев систем.
XS
SM
MD
LG