Достапни линкови

Белград: Од утре посета на претставници на меѓународната контакт група


Претстаниците на Мегународната контакт група утре ке престојуваат во Белград каде ке се сретнат со претставници на срските власти и ке разговараат за Косово. Членовите на контакт групата кои се претставици на американските власт, Европската унија и Русија по посетата на Белград во вторник заминуваат за Косово. Со претставниците на локалните и мегународните власти во покраината ке се разговара за напредокот што е направен во попстигнувањето на стандардите кои Обединетите нации бараат Косово да ги исполни пред почетокот наразговори за статусот.
XS
SM
MD
LG