Достапни линкови

Турменистан: Претседателски избори во 2010


Претседателот на Туркменистан Сапармурат Нијазов изјави дека претседателските избори во неговата земјата би требало да се одржат во две илјади и деветата година. Пред шест години, во Туркемнистан беа извршени уставни измени, според кои, Нијазов стана доживотен претседател.
XS
SM
MD
LG