Достапни линкови

Софија: Бугарија нема да воведе визи за Македонија пред 1 јануари 2007


Бугарија нема намера да воведе визи за Македонија пред 1 јануари 2007 изјави шефот на бугарската дипломатија Соломон Паси. Тој изрази надеж дека до тогаш Македонија ќе влезе во позитивните шенгентски списоци. Од друга страна бугарскиот паралмент по повод годишнината од влезот во Нато донесе декларација во која ,меѓу другото, ја подржа евро-атланската интеграција на Западен Балкан и брзиот влез на Македонија. Албанија и Хрватска во Нато.
XS
SM
MD
LG