Достапни линкови

Париз: Конференција посветена на дијалогот и разбирањето меѓу луѓето


Иранскиот претседател Мохамад Катами е еден од главните учесници на денешната конференција во Париз посветена на дијалогот и разбирањето меѓу луѓето. Конференцијата, која е организирана од УНЕСКО, всушност е замислена да се оцени дали е направен некаков напредок во оваа сфера по две илјади и првата година која од страна на Обединетите Нации беше прогласена за Дијалог меѓу цивилизациите.
XS
SM
MD
LG