Достапни линкови

Драч: Дводнедна конференција на земјите од Јадранската повелба


Денеска во албанскиот град Драч почнува дводневна регионална коференција на земјите членки на Јадранската Повелба. На средбата ќе учествуваат министрите за надворешни работи на Македонија, Албанија, Хрватска, Србија и Црна Гора и Босна и Херцеговина. На состанокот на кој ќе се разговара за интеграцијата на државите од регионот во НАТО ќе учествува и шефот на германската дипломатија Јошка Фишер. Инаку, денеска во Тирана ќе се одржи и состанок на министрите за внатрешни работи на земјите од Балканот на кој ќе се разговара за соработката во справувањето со миграцијата во регионот.
XS
SM
MD
LG