Достапни линкови

Њујорк: Анан денеска ќе го добие прелиминарниот извештај за програмата Нафта за храна


Генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан денеска ке го добие прелиминарниот извештај од истрагата за корупција во врска со програмата нафта за храна за Ирак. Се очекува Анан да биде критикуван за не соодветен однос кон швајцарската компанија Котекна која доби договор со Светската Организација а во која работеше синот на генералниот Секретар Којо Анан. Од кабинетот на Кофи Анан изразија убеденост дека во извештајот нема да има пронајдоци дека тоа имало влијание.
XS
SM
MD
LG