Достапни линкови

Судан: Судан ќе отфрли секаква резолуција на ОН за меѓународно гонење на судански државјани


Суданскиот министер за надворешни работи Мустафа Осман Исмаил изјави дека неговата земја ќе отфрли секаква резолуција на ОН, што повикува на странко гонење на суданските државјани осомничени за воени злосторства. Неговата реакција доаѓа на драфтот резолуција на ОН поднесена од Франција што повикува осомничените за воени злосторства од регионот Дарфур да бидат испратени на Меѓународен криминален суд. Советот за безбедност се очекува да гласа за резолуцијата в среда.
XS
SM
MD
LG