Достапни линкови

Софија: Посета на Владо Бучковски


Македонскиот премиер Владо Бучковски денеска ја почна еднодневната официјална посета на Бугарија по покана од премиерот Симеон. По, нивните разговори кои беа фокусирани врз билатерлните односи двајцата премиери одржаа заедничка прес конференција на која ја изразија подготвеноста за забрзување на економската соработка. Предвидено е примерот Бучковски да се сретне и со бугарскиот претседател Георги Прванов.
XS
SM
MD
LG