Достапни линкови

Амина Вадут, прва жена предводник на молитва во присуство на мажи и жени


Амина Вадут е жената професор по исламски студии која во Њујорк вчера ја прекрши традицијата и ја предводеше молитвата на која присуствуваа и мажи и жени.

„И јас се надевам дека сите ке имаат корист од тоа и мажите и жените пред Алах,“

рече Вадут, додека една помала група протестираше поради заедничката молитва на мажите и жени муслимани. Протсети упатија и религиозните лидери од Египет и Јордан, но како што изјави Асра Ноумани активист за правата на муслиманките ,,Дојде времето да се измени улогата на жените во муслиманскиот свет.
XS
SM
MD
LG