Достапни линкови

Пекинг: Годишно заседание на кинеското народно собрание


Во Пекинг започна годишното заседание на Кинеското народно собрание. Во говорот пред ова тело од три илјади членови премиерот Вен Џиабао повтори дека кинеска цел е и мрно обединување со Тајван. Во тој контекст тој го посочи и предложениот анти сецесионистички акт со кој Кина ја покажува својата решеност да ја спречи сепарацијата на Тајван. Вен Џибао посочи дека кина ќе ги продолжи реформите во економијата.
XS
SM
MD
LG