Достапни линкови

Лион: Конференција за ризокот од био тероризам


Во францускиот град Лион се одржува прва конференција посветена на ризикот од био-тероризам. Учествуваат над 400 шефови на полиции и експерти за контра-тероризам од 120 држави. Експертите оценуваат дека повеќето држави не се подготвени и доволно опремени за справување со можниот био-тероризам.
XS
SM
MD
LG