Достапни линкови

Свет: В недела стапува на сила првиот светски договор за ограничување на пушењето


Првиот светски договор за ограничување на консумацијата на цигарите во недела ќе стане меѓународен закон. Станува збор за рамковната Конвенција за контрола на тутунот, односно за стандардизација на зголемувањето на даноците, потоа за рекламите и спонзорствата. Тутунот, според Светската Здравствена Организација, е вториот убиец на денешницата и според проценките, причина за 5 милиони смртни случаји годишно.
XS
SM
MD
LG