Достапни линкови

Софија: Одобрени амандмани за промена на Уставот за идното приклучување во ЕУ


Бугарскиот парламент ги одбри амандманите за промена на Уставот кои се одесуваат на идното приклучување кон Европската Унија. На свечената седница денеска на која присуствуваше државниот и верскиот врв како и дипломатскиот кор ,амандманите кои се однесуваат на правото странци од Унијата да купат и наследат недвижен имот се донесоа по трето гласање но со огромно мнозинство.
XS
SM
MD
LG