Достапни линкови

Вашингтон: Предлог на Буш за идната фискална година


Американскиот претседател Џорџ Буш денеска на Конгресот ќе му го предложи државниот буџет за идната фискална година која започнува на први октомври годинава. Буџетот изнесува двеипол илјади милијарди долари и се смета за најрестиктивен откако Буш е на оваа функција. Буш со новиот буџет ќе се обиде да ги намали трошоците на државата. Станува збор за намалување или укинување на многу субвенции, почнувајќи од оние за земјоделците до програмите за здравстеван заштита на сиромашните.
XS
SM
MD
LG