Достапни линкови

Индонезија: До 10 години затвор за бакнеж меѓу невенчани парови?


Јавниот бакнеж и јавното дружење меѓу не венчани парови наскоро би можело да стане криминален акт во Индонезија – најголемата муслиманска земја во светот. Во предлог законот кој треба да биде разгледан од законодавците, за бакнеж на јавно место се предлага казна од 10 години затвор.
XS
SM
MD
LG