Достапни линкови

Лондон: Состанок на земјите од Г-7


Министрите за финансии на светски најголемите земји со голем развој денеска во Лондон притискаат врз нивните колеги од 7 те најразвиени земји во светот за да станат членки на Г- 7. Станува збор за Русија, Кина, Индија, Јужна Африка и Бразил. Во Г – 7 се Соединетите Држави, Јапонија, Германија, Франција Британија и Канада. Станува збор за 14 насто од светската популација која пак го има две третини од светското богатство. Русија е членка како земја плус или Г-8 иако нејзината економија не е меѓу добростоечките светски економии.
XS
SM
MD
LG