Достапни линкови

Свет: Глобалното затоплување двојно полошо од предвидувањата


Глобалното затоплување на земјата е двојно полошо од досегашните предвидувања, е заклучокот на студијата што ја изготви Универзитетот Оксфорд. Според досегашните истражувања се сметаше дека како резултат на загадувањето на атмосферата со јаглерод диоксид, температурата на земјата ќе се зголемува за два до 5 степени целциусови, но според оваа анализа, можат да се очекува зголемување за дури 11 степени. заклетва подоцна денеска во белата куќа.
XS
SM
MD
LG