Достапни линкови

Загреб: Состанок на министрите за одбрана потписнички на Јадраднската повелба


Во Загреб денеска се одржува состанок на министрите за одбрана на земјите потписнички на Јадранската Повелба, Хрватска, Албанија и Македонија и американскиот помошник секретар за одбрана, како и делегации од повеќе земји на Југоисточна Европа и членки на Нато и Европската Унија. Главна тема се реформите во одбраната на земјите кандидати.
XS
SM
MD
LG