Достапни линкови

Вашингтон: Буш ќе бара нов фонд од 80 милијарди долари за воени операции во Ирак и Авганистан?


Американскиот претседател Џорџ Буш, според извори од неговата администрација денеска ке објавел барање за нов фонд од 80 милијарди долари за воени операции во Ирак и Авганистан. Тие ќе бидат додаток на веќе одобрените 25 милијарди долари за итни потреби одобрени во оваа фискална година. Досега во двата конфликта се потрошени 280 милијарди долари.
XS
SM
MD
LG