Достапни линкови

Азија: Околу два милиони луѓе ќе осиромашат како последица на цунамито


Азиската Банка за Развој соопшти дека околу 2 милиона луѓе ќе осиромашат како резулат на разурнувањата на цунамито во јужна Азија. Претседателот на Светската Банка Џемјс Волфенсон кој ја заврши посетата на регионот од своја страна изјави дека ке требаат три месеци за да се утврди колку точно пари ке се потребни за реконструкција на оштетените подрачја.
XS
SM
MD
LG