Достапни линкови

Женева: Состанок на 250 претставници на влади за помош во цунами катастрофата


Повеќе од двесте и пеесет претставници на влади и на хуманитарни организации, на денешниот состанок во Женева разгледуваат до каде се напорите за помагање на преживеаните од цунами катастрофата во Јужна Азија. На средбата, како шт јавуваат агенциите, Обединетите Нации ќе побараат забрзување на помошта што владите ја ветиле на донаторската конференција, одржана во минатата недела во Џакарта.
XS
SM
MD
LG