Достапни линкови

Кина: Селективниот абортус, ќе биде прогласен за криминал


Кинеските медиуми јавија дека селективните абортуси наскоро ќе бидат прогласени за криминал. Имено во државата со популациона политика ,,едно семејство-едно дете,, кинезите преферирајки традиционално машки деца вршеа абортуси врз женските, со што во изминативе години се раѓаа многу повеќе момчиња со што се нарушува балансот меѓу половите.
XS
SM
MD
LG