Достапни линкови

Пекинг: Бројот на жители на Кина 1,3 милијарди


Населението во Кина во четврок ќе ја достигне бројката од милијарда и триста милиони луѓе. Според Комисијата за популација и семејно планирање, политика на едно дете во семејство го одложило достигнувањето на оваа бројка за 4 години, но оти наталитетот е се уште висок. Најбројната нација во светот – кинеската годишно се очекува да се зголемува за 10 милиони луѓе.
XS
SM
MD
LG