Достапни линкови

Хавана: Купа ги обновува дипломатските односи со осум европски земји


Куба објави дека ги обновува дипломатските контакти со 8 европски земји меѓу кои и Германија. Контактите беа прекинати откако во 2003 година европските амбасади поканија на забава кубански дисиденти во знак на протест поради кршењето на човековите права на Куба. Според Хавана, Европската Унија завршила со таквата практика.
XS
SM
MD
LG