Достапни линкови

Туркменистан: Денеска, парламентарни избори


Во туркменистан денеска се одржуваат парламрентарни избори. Околу три милиони луѓе имаат право на глас, но аналитичарите предвидуваат слаб одзив.Ова се должи на фактот што вистинската политичка моќ во земјата е во рацете на доживотно избраниот претседател Сапармурат Нијазов. Воедно сите 131 кандидат кои се во трката за парламентот и припаѓаат на демократската партија која е едиствено дозволена партија во земјата.
XS
SM
MD
LG