Достапни линкови

Буенос Аирес: Без конкретен договор за намалување на емисијата на штетни гасови на конференцијата на


Конференцијата на Обединетите Нации за климатските промени во Буенос Аирес заврши без конкретен договор за нови мерки за намалување на емисијата на штетни гасови во атмосферата. Државите од Европската Унија се залагаа за нови ограничувања на испуштањето јаглерод диоксид, но Соединетите Држави, кои не го потпишаа Кјото протоколот, оценија на тој план дека прават многу повеќе од другите држави.
XS
SM
MD
LG