Достапни линкови

Каиро: Египет и Израел ќе потпишат партнерски договор за трговија и индустрија


Египет и Израел денеска ќе потпишат партнерски договор за трговија и индустрија. Покрај преставниците на двете земји договорт ќе го потпише и американскиот преставник за трговија Роберт Зелик кој изјави дека е ова најважниот економски договор меѓу Израел и Египет по мировниот договор потпишан пред 25 години. Се предидува во областите на Каиро, Александрија и Порт Саид да бидат воспоставени специјални индустриски зони чии производи ќе се извезуват во Соединетите Држави без царини.
XS
SM
MD
LG