Достапни линкови

Њујорк: Ден на човековите права


По повод денот на човековите права, генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан изјави дека едукацијата за човековите права е процес кој придонесува луѓето да живеат безбедно и со дигнитет. На 10-ти декември 1948 година Генералното собрание на Обединетите Нации ја усвои Универзалната декларација за човековите права.
XS
SM
MD
LG