Достапни линкови

Токио: Мандатот на јапонските војници во Ирак продолжен за уште една година


Јапонската влада денеска го одобри планот со кој мандатот на јапонските војници во Ирак се продолжува за уште една година. На јапонскиот континген од петстотини и пеесет војници кои се распоредени во јужниот дел на Ирак и кои се ангажирани исклучиво во реконструкција на земјата, сегашниот мандат му истекува на четиринаесетти овој месец.
XS
SM
MD
LG