Достапни линкови

Тирана: Регионален самит


Во Тирана се одржува дводневен регионален самит на тема ,,Развој на меѓуетничкиот и меѓурелигискиот дијалог, круцијален фактор за стабилност на регионот,, на кој учествуваат претседателите на Македонија, Албанија, Бугарија, Хрватска, Србија и Црна Гора. Самитот е под покровителство на генералниот секретар на УНЕСКО Коичиро Мацура и е дел од напорите на Обединетите Нации за зајакнување на активностите за дијалог меѓу културите и цивилизациите на регионално ниво.
XS
SM
MD
LG