Достапни линкови

Лондон: Би Би Си отпушта 3,000 работници


Би Би Си соопшти дека ќе укине 3 илјади работни места, со цел да ги намали трошоците. ПОголемиот дел од намалувањето на персоналот ќе се однесува на административните сектори, а некои оддели од Лонодон ќе бидат преместени во Манчестер. Би Би Си има околу 27 ипол илјади вработени.
XS
SM
MD
LG