Достапни линкови

Буенос Аирес: Конференција на ОН за климатските промени


Во Буенос Аирес денеска ќе биде отворена редовната конференција на Обединетите Нации за климатските промени во светот. Откако Русија го потпиша протоколот од Кјото патот за примена на договорот за намалување на мисијата на штетните гасови кои придонесуваат за глобалното затоплување е отворен. Делегатите во Буенос Аирес, според извештаиите, ќе се обидат повторно да ги инволвираат Соединетите Држави да го потпишат протоколот од Кјото.
XS
SM
MD
LG