Достапни линкови

Свет: Пронајдени два нови вида риба


Во рамките на истражувањата на светските океани се пронајдени два нови видови риби и откриени се рутите на големите транс-атлански миграции на суштествата од желките до туните. Научникот Рон О Дор изјави дека двата вида риби се пронајдени речиси насекаде. О Дор е дел од тимот научници од 70 земји на проектот Попис на морскиот живот кој ке се одвива до 2010 година.
XS
SM
MD
LG