Достапни линкови

Фалуџа: Воспоставена целосна американска контрола


Фалуџа е целосно под американска контрола и нема поголеми бутовнички групи што пружаат отпор, изјави генерал мајор Ричард Натонски. Тој додате дека во офанзивата врз Фалуџа која започна во понеделникот повеќе од 1200 бутовници се убиени. Сепак група од 50 до 80 бунтовници сеуште дава отпор . Според истиот извор веројатно станува збор за странски борци кои се добро обучени поради што за нивно елиминирање можеби ќе бидат потребни неколку дена.
XS
SM
MD
LG