Достапни линкови

Прага: Чешка бара заштитување на поимот „чешко пиво“


Чешка од Европската Комисија побара Чешкото пиво да се стави во рамките на заштитените географски одредници за производи на ниво на целата Европска Унија. Со признавањето на заштитниот поим ,,чешко пиво,, кое би морало да се произведува само на територијата на Чешка и Моравија би се зголемил извозниот потенцијал, смета чешкиот сојуз.
XS
SM
MD
LG