Достапни линкови

Вашингтон: Според ОБСЕ; изборите во САД генерално ги исполниле барањата на демократскиот процес


Набљудувачите на Обсе соопштија дека изборите во Соединетите Држави во најголем дел ги исполниле барањата за демократски процес. Според Обсе предолгите редови пред гласачките места обесхрабриле и го рестриктирале правото на некои гласачи. Исто така пред изборите имало притисок меѓу етничките малцинства.
XS
SM
MD
LG