Достапни линкови

Индонезија: Сусило Бамбанг Јудхојоно од денеска и официјално претседател


Бившиот генерал Сусило Бамбанг Јудхојоно денеска и официјално ја презеде претседателската функција во Индонезија. Тој победи на првите демократски претседателски избори во Индонезија, што се одржаа во минатиот месец. Јудхојоно вети економски развој и битка против корупцијата и тероризмот во најмногубројната муслиманска држава во светот.
XS
SM
MD
LG