Достапни линкови

Фиренца: Состанок на министрите за внатрешни работи на петте најголеми членки на ЕУ


Министрите за внатрешни работи на петте најголеми земји членки на Европската Унија денеска го завршуваат дводневниот состанок во Фиренца на кој главна тема е контроверзниот предлог за формирање миграциони центри во Северна Африка за лицата кои бараат азил во Европа. Предлог кој е поддржан од Италија и Германија жестоко е критикуван од Франција и Шпанија и од хуманитарните организации.
XS
SM
MD
LG