Достапни линкови

Рим: Одбележување на Светскиот ден за храна


Со состанокот во Рим, Програмата за храна на Обединетите Нации, го одбележува светскиот ден на храната. Соопштено е дека меѓународната заедница игнорира 90 насто од гладните во светот, при што посебно се посочени регионите во Азербејџан, Таџикистан, Гвинеја, Шри Ланка и Судан.
XS
SM
MD
LG