Достапни линкови

Берлин: Германската држава Хесе забрани носење муслимански шамии на работните места


Германската држава Хесе го забрани носењето муслимански шамии на работните места. Во неколку други германски држави е во сила закон со кој им се забранува носење муслимански шамии само на наставниците. Германскиот врховен суд зазеде став дека сите закони мора да ги третираат религиите рамноправно.
XS
SM
MD
LG