Достапни линкови

Вашингтон: Реорганизација на разузнавачките служби


Американскиот Сенат ја прифати реорганизацијата на разузнавачките служби, со која меѓу другото се предвидува воспоставување нова функција, директор на националоното разузнавање и нов центар кој ќе ги координира овие активности. Реорганизацијата е одговор на наодите за извесни пропусти на разузнавачките служби во врска со терористичките напади врз Америка во две илјади и првата.
XS
SM
MD
LG