Достапни линкови

Љубљана: Јанез Јанша освои најмногу гласови на изборите


Опозиционата словенечка демократска партија на Јанез Јанша е убедлив победник на вчерашните парламентарни избори во Словенија со освоени над дваесет и девет проценти од гласовите. На второ место се либерал демократите на премиерот Антон Роп со скоро дваесет и три проценти. Со оваа победа на Јанез Јанша му се отвора патот да ја состави новата словенечка влада.
XS
SM
MD
LG