Достапни линкови

Виена: состанок на Албанците и Србите од Косово


Во Виена денеска ќе почне состанок на претставници на српските власти и на привремените косовски институции, на кој ќе се разговара за трите планови за децентрализација на власта на Косово. Плановите се изработени од Соевтот на Европа, од владата на Србија и од УНМИК и косовските власти.
XS
SM
MD
LG