Достапни линкови

Њујорк: Анан апелира за запирање на насилството во Судан


Генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан повторно ја повика меѓунардоната заедница да го запре насилството во суданскиот регион Дарфур. Комесарот за бегалци Руд Луберс, кој ја започна посетата на Чад и на Судан, изјави дека регионот Дарфур би требало да има автономија се до завршувањето на конфликтот.
XS
SM
MD
LG