Достапни линкови

Софија: Раст од 5,6 насто на бугарската економија


Бугарската економија во првото полугодие во споредба со лани оствари раст од 5, 6 насто што се должи на силната активност во второто три месечие. Мината година растот изнесуваше 4, 6 насто. Бугарија заедно со Романија очекуваат во 2007 да станат членки на Европската Унија. Затоа Софија со позитивни промени во економската сфера настојува да ги задоволи строгите услови за прием.
XS
SM
MD
LG