Достапни линкови

Њујорк: Раговори на претставници на Контакт групата за Косово


Преставниците на Контакт групата синоќа во Њујорк дискутираа за серијата мерки за излегување од политичкиот застој за иднината на Косово. Генералниот секретар на Обединетите Нации Кофи Анан информираше за препораките на специјалниот пратеник Каи Еиде, односно за реформираниот план познат како Стандарди пред Статус. Во дел од нив се препорачува забрзување на трансферот на власта на Косовските институции и подготовки за дискусиите за идниот статус.
XS
SM
MD
LG