Достапни линкови

Њујорк: САД се договориле со Бротанија, Франција и Британија за нацрт резолкуција за Иран


Соединетите Држави постигнале договор со Велика Британија, Франција и Германија за нацрт резолуцијата со која се повикува Иран веднаш да престане со сите активности поврзани со збогатен ураниум. Договорот е постигнат по разговорите во Виена, каде што бордот на Меѓународната Агенција за Атомска Енергија расправаше за иранската нуклеарна програма.
XS
SM
MD
LG