Достапни линкови

Дарфур: 10 илјади луѓе месечно умираат во регионот Дарфур


Според новиот извештај на Светската Здравствена Организација, во суданскиот регион Дарфур месечно умираат околу 10 илјади луѓе, како последица на насилства и болести. Вашингтон бара воведување санкции на Обединетите Нации против суданската влада, а Европската Унија вчера предупреди дека ќе воведе санкции против Судан, доколку не бидат разоружани про-владините милитанти.
XS
SM
MD
LG